март 2021

март 28, 2021

Жените и финансовите решения, които взимат

Жените и мястото им в социума. Личните финанси и медиацията. Управление на личните финанси за жените 40 +.
Новите стратегии за повишаване на финансовата грамотност. Жените 40 + в съвременния свят и отговорността им за създаване на нова парадигма на финансовата култура.

Read More
март 16, 2021

Молекулни нюанси на стареенето

По време на фестивала ще се опитам да ви преведа през едно необикновено научно пътешествие в страната на нашия геном. Ще го озаглавя: „Молекулни нюанси на стареенето“ и заедно ще разгърнем „Книгата на живота“, за да надникнем в човешката история, за да усетим настоящето и погледнем в бъдещето. Ще се срещнем с най-модерните научни техники за изследване на остаряването, ще се запознаем с онези механизми, които ни помагат да забавяме биологичното стареене и независимо от нашата хронологична възраст да поддържаме тялото си и цялостната си биология в кондиция на младост, свежест и активност.

Read More
март 16, 2021

Емоции и вътрешен диалог. Как да се съхраним, променяйки вътрешния си диалог.

Емоционалната интелигентност е свързана с това колко добре разбираме собствените си емоции и тези на другите и способността да ги идентифицираме и управляваме. Когато говорим за ЕИ, визираме умения, които могат да бъдат тренирани, увеличавани, намалявани, като цяло – регулирани и целта е да бъдат балансирани. Себезапазването е първото от 15те умения на ЕИ. То е свързано със Самоуважението, Себепознанието, Самочувствието, Самооценката.

Read More
март 16, 2021

Ин йога и как тя помага на жената след 35/40+

Тя вярва в безкрайното изобилие и вечна промяна на това коя е жената. Вярва в нейната сила, знания, истинност и дълбочина. Това е, което практикува, и това е, което преподава. Таня е сертифициран йога учителка 350 СУТ, която специализира в ин йога за женското тяло, болки в кръста и как да се научим да медитираме. […]

Read More
март 16, 2021

Зрялата възраст – време за освобождение, време за наслаждение

Защо навлизането в зряла възраст е освобождаващо и как да му се насладим?
Ролята и позицията на жените на 40+ в бизнеса в международен план и у нас.
Защо липсата на страх всъщност не е смелост?

Read More
март 16, 2021

Психосоматика на щитовидна жлеза: къде се изгубихме по пътя?

И някъде по пътя на добре планирания ни живот ние загубихме посоката, кое е важно и кое не, от къде идват силите ни и къде отива енергията ни… Забравихме да се обичаме и да сме си важни.
Никога не е късно да пренастройм компасите си отново, за да постигнем здраве и благополучие в живота!

Read More
март 16, 2021

Преоткрий тялото си след 40 и се заобичай отново

Нима не си заслужава да надникем в тези свои дълбини? Да намерим неизцелените рани, да пренапишем картината, която имаме за себе си. И веднага след това, оформянето на мечтаното тяло ще се окаже по-близо от всякога.
Каня ви да се гмурнем заедно в дълбокото, за да направим това добро за себе си. Да изцелим раните, да преодолеем самокритиката и да стъпим върху нова здрава основа. Там, където можем да изградим нова здрава партньорска връзка с телата ни, приемане и любов към себе си. Каня ви да преоткрием своето тяло след 40 и да го заобичаме отново.

Read More
март 16, 2021

Откриване и уводна лекция “Женското здраве и силата на думите, които ни казват и които си казваме”

Вътрешният диалог е онази програма, която определя дали се осъществява хармонична връзка между хипоталамус-хипофиза-хормонална система. Често думите и нагласите на обществото как трябва една жена на средна възраст да изглежда, как да се чувства, как да се облича, как да се държи, от кои болести да се разболее и т.н. намират своето точно парченце от пъзела, който редим в собствения си ум. В тази лекция освен информация за връзката думи-стареене, която ще получите, ще участвате също в древен ритуал за изчистване на онези нагласи и думи, които сме глътнали в нас и които ни карат да стареем и да се разболяваме според очакванията на обществото. Като бонус ще си отнесете визуализация за ежедневно хармонизиране на цялата хормонална система, от която зависи нашето стареене или младеене отвътре и отвън.

Read More