май 2022

май 26, 2022

Да пуснем децата си и да “осиновим” вътрешното си дете

Във всеки от нас живее един малчуган, който копнее да бъде осиновен и това е нашето вътрешно дете. Защото често, в грижата за децата си, забравяме за него, а то също очаква любов,внимание, реализиране на мечтите му.
Възрастта след 40 е време хем да „пуснем“ децата си, хем да обърнем фокуса към себе си и да си дадем в максимална степен всичко онова, което не сме получили ние самите като деца, тийнейджъри.

Read More
май 26, 2022

Здравословният баланс след 40 – формула за щастие и удовлетворение

40 е онзи особен житейски вододел, около който правим равносметка на живота си – на постигнатото, пропуснатото, спечеленото и загубеното. Излизаме от ролите на амбициозните младежи и млади дами, от енергията на конкурентността, отчаяната нужда от себедоказване и катерене на кариерни стъпала. При правилна организация на вътрешния и външния живот, приключваме с архетипа на Воина, който е завоювал своите житейски трофеи, и пристъпваме към този на Мъдреца, който умело управлява активите си, наслаждавайки се на даровете на живота.

Read More
май 26, 2022

Любовта след 40 – да влюбим партньора си отново в себе си

След фойерверките на влюбването, отглеждането на деца и градене на кариера какво се случва с любовта?
Времето след 40 – възможност за обновление, преоткриване на партньора и създаване на отношения на друго ниво.
Да сложим фокуса отново върху партньора и да видим с кого всъщност живеем – кой е този човек, в кого се е превърнал, какво у него още ме вълнува и привлича. Не да се отегчим, а да се вдъхновим и заредим от общуването, докосването и сексуалността.

Read More
май 26, 2022

Свещената интимност – двама са малко, трима са много

Ще говорим и за представата ни за интимност, която до голяма степен включва сексуалния обмен, но съвсем не се изчерпва само с него. Интимността съдържа и ежедневното споделяне на мечтите, страховете, проблемите и конфликтите, в които всеки от партньорите преживява и е въвлечен, както и текущите и неизбежни предизвикателства пред самото партньорство. Интимността включва и споделянето на определено пространство и време, недостъпно за който и да е друг, и поставянето на верни приоритети, в които всеки от партньорите се чувства значим и утвърден в представите и отношението на другия.

Read More
май 17, 2022

Три стъпки към най-доброто Аз

Руми Илиева е сертифициран фитнес треньор помогнал на над 40 000 жени да влязат в супер форма и да я задържат завинаги.

Read More
май 17, 2022

Как да решаваме зряло конфликтите си

Тази тема е покана за разговор за това как узряването ни може да ни носи вътрешен мир. И как този мир отвътре може да се разпростре навън във взаимоотношенията ни и да бъде наш съзнателни важен принос в света, в който живеем – ние, децата ни и децата на нашите деца.

Read More