Кремена Станилова

Психотерапевт, психолог, автор

Акценти:
Всички сме срещали жени, пълни с енергия и страст, които изглеждат десет и дори петнадесет години по-млади от биологичната си възраст. Тези жени не са само по телевизионните екрани, те са и около нас. Последните четири години по време на обиколките ми из страната, докато водех двата ми авторски семинара „Женското моджо” и „Женското психотелесно здраве 40+”, се срещнах със стотици такива жени – жадни за новото и пълни с живот, с визия далеч по-млада от очакваемата им биологична. Тези срещи ме вдъхновиха и за организирането на този фестивал. А кое беше общото между тези жени? Всяка търсеше начини да поддържа стабилни трите стълба на женското си здраве – храна, начин на живот и начин на управление и изчистване на стреса. Но как се задвижваме, за да поддържаме тези три стълба зависи от нашия вътрешен диалог, който отразява всички „трябва” и „не трябва”; всички „правилно е” и „неправилно е”? Вътрешният диалог е онази програма, която определя дали се осъществява хармонична връзка между хипоталамус-хипофиза-хормонална система. Често думите и нагласите на обществото как трябва една жена на средна възраст да изглежда, как да се чувства, как да се облича, как да се държи, от кои болести да се разболее и т.н. намират своето точно парченце от пъзела, който редим в собствения си ум. В тази лекция освен информация за връзката думи-стареене, която ще получите, ще участвате също в древен ритуал за изчистване на онези нагласи и думи, които сме глътнали в нас и които ни карат да стареем и да се разболяваме според очакванията на обществото. Като бонус ще си отнесете визуализация за ежедневно хармонизиране на цялата хормонална система, от която зависи нашето стареене или младеене отвътре и отвън. Кремена

Кремена Станилова е психотелесен психотерапевт.Изучавала е българска филология, английски език и литература, реторика, психология, психотелесна психотерапия, алтернативни лечителски практики. Разработила е психотерапевтични програми за индивидуална и групова работа в три основни сфери: овластяване на женската енергия и балансиране на мъжката в двата пола; управление на стреса чрез промени в отношението ни и поведенческите ни модели и чрез техники за отключване на т.нар. релаксационен отговор; ефективна комуникация за лични и корпоративни цели.  Води практически семинари за широката публика в тези три области. Последните четири години фокусира работата си и към здравето и стреотипите, които са предизвикателство за жената на средна възраст.

Личен терапевт и водеща на практически групи на студенти, обучаващи се в следдипломна квалификация „Психотерапевт”.

Автор е на книгите „Сбогом, паника и стрес” и „Кой кой е на живо и във Фейсбук”, както и на онлайн програмите „Уверени стъпки” – онлайн курс за жени, които искат да повишат своята увереност в личен и бизнес контекст; „Психологически навигатор” – онлайн курс върху 7-те енергийни центъра и поведенията, които ги балансират, “Ин-ян балансинг курс за женското здраве”.

Има интервюта в редица печатни издания и телевизии. Редовен гост в предаването „Без формат”на ETV. Лекциите, семинарите и интервютата й са интригуваща сплав от психотерапия, митология, литература, философия, психоантропология, езотерика.

Тема за ден 1:

Женското здраве и силата на думите, които ни казват и които си казваме

Тема за ден 2:

Женска енергия, цвят и характер – как да самолекуваме травмите си през избора на цвят и дреха

Контакти:
Website: www.kremenastanilova.com
Website: http://onlinelifecademy.com
Facebook page: Kremena Stanilova & Online Life Academy
Youtube: Kremena Stanilova channel
Mobile: +359 897 063 300

Social Share